Ben je op zoek naar een feestje die je niet elke week meemaakt, dan is een bootfeestje de perfecte optie. Woon jij dicht bij het water, dan is het aan te raden om zelf een boot te kopen als je hier het budget voor hebt. Om jouw boot klaar te maken voor het feestje, is deze blog perfect. We geven je zes essentials die niet op jouw feestje kunnen ontbreken!

  1. Uitnodigingen

Geen feestje zonder gasten. Omdat dit feestje anders dan andere feestjes zal zijn, mag je ook uitpakken op het gebied van je uitnodiging. Hierin deel je mee dat de locatie een boot zal zijn en vertel je de uitgenodigden over de datum en tijd, en eventueel over het thema van het feestje. Natuurlijk ligt de focus op de boot, want hoe gaaf is het dat je hier een feestje op hebt?

  1. Thema

Omdat je feestje al iets unieks is, denk je misschien dat een thema kiezen voor je feestje overbodig is. Dit is niet helemaal waar: de ideale oplossing is namelijk om van je boot het thema te maken. Je zorg ervoor dat iedereen verkleed gaat als iets wat met de zee te maken heeft: als kapitein, matroos of misschien wel als zeemonster. Je boot kleed je ook helemaal aan conform het thema, waardoor de toon is gezet.

  1. De playlist

Muziek is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je feestje. Er moet natuurlijk wel gedanst worden! In je playlist probeer je moderne hits af te wisselen met klassiekers van vroeger. Ook is het leuk om een beetje met het thema te spelen. Zo kunnen The Beatles met Yellow Submarine niet ontbreken uit jouw lijstje!

  1. Snacks

Tijdens jouw feestje wordt er niet alleen maar gedanst: soms moeten de batterijen even worden opgeladen. Dit doe je natuurlijk met de lekkerste snacks. Waar we normaal gesproken aanraden het thema ook door te zetten op het gebied van snacks, is dit misschien nu niet helemaal handig: veel mensen houden niet van zeevruchten, waardoor de keuze voor chips, nootjes en gezonde snacks een stuk beter is.

  1. Servicezuil

Waar je met normale feestjes al je benodigdheden simpelweg aan het stopcontact aansluit, is dat op een boot toch net wat moeilijker. Elektriciteit is hier niet altijd vanzelfsprekend, tenzij jouw boot voorzien is van de juiste servicezuil. Deze voorziet je boot van stroom, waardoor jouw feestje tot de kleinste details perfect wordt uitgevoerd.

  1. Lichten

Wil jij met je feestje een echte discofeeling neerzetten, dan kan een discobal en gekleurde lampen niet ontbreken! Door met de lichten te spelen, zet jij de toon van het feestje. Als jouw boot groot genoeg is voor meerdere ruimtes, kun je ook spelen met verschillende sferen. Zo kom je buiten om lekker te dansen op ABBA, maar kun je binnen wat meer tot ontspanning komen met rustige R&B. Je lampen passen hier natuurlijk helemaal bij: waar het buiten kleurrijke, felle lampen zijn, zorg je binnen voor zachtere, intieme kleuren.

Zet koers!

Nu jij weet wat er nodig is om je bootfeestje te organiseren, is er niks dat je nog tegenhoudt. Have fun!