Friesland is een provincie dat gekenmerkt wordt door de veelheid aan meren, mooie natuur en rustige omgeving. Ook karakteristieke dorpjes maken deel uit van het Friese landschap. Het is een fantastisch gebied om te ontdekken in de vakantie. Of het nu voor een paar dagen is of voor een paar weken: Friesland leent zich voor tal van activiteiten en mogelijkheden. Ontdek wat Friesland jou te bieden heeft!

Pittoreske dorpjes en toffe steden

Friesland heeft verschillende steden en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Leeuwarden is natuurlijk de hoofdstad van Friesland en is echt een culturele stad. Naast de verschillende musea die zeker de moeite waard zijn, is de stad zelf ook een bezienswaardigheid op zichzelf. Niet voor niets is Leeuwarden uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Daarnaast zijn plekken als Harlingen, Drachten en andere Friese steden de moeite waard om hier naar toe te gaan.

Friese meren

De meren in Friesland mag je tijdens jouw vakantie natuurlijk niet overslaan. Naast zwemmen met mooi weer is het ook mogelijk om per boot de meren te ontdekken. Kies voor een sportieve activiteit door te gaan kano├źn of suppen of geniet van veel comfort met een motorboot. Zo kun je gemakkelijk een boot huren in Friesland bij Zijda. Hier zijn verschillende opties waardoor er vast iets bij zit wat voldoet aan jouw eisen en wensen en past binnen jouw budget!

Wandelen, fietsen en wadlopen

Ook op het land zijn er veel dingen te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige wandeling door de Friese natuur of een fietstocht langs de meren. Door de weidse omgeving kun je genieten van prachtige vergezichten. Naast het fietsen en wandelen is het ook mogelijk om te wadlopen. Omdat het waddengebied onderdeel is van Friesland is dit een goede plek om dit bijzondere fenomeen te ontdekken. Begin vanaf Pieterburen en overbrug een afstand over het wad. Wanneer je kiest voor een wadlooproute met een gids kom je gegarandeerd langs speciale punten en zul je meer te weten komen over dit ecosysteem.

Breng een bezoekje aan de Waddeneilanden

Naast het wadlopen is er ook een mogelijkheid om naar een Waddeneiland te gaan. Er zijn zowel mogelijkheden om naar een Waddeneiland te wadlopen als om naar een Waddeneiland te gaan per boot. De eilanden zijn sfeervol, gezellig en klein en kennen prachtige gebieden. Naast de duinen zijn er veel mooie stranden en natuurgebieden. Ook de dorpjes op de eilanden zijn de moeite waard om te bezoeken en hier te genieten van een lunch, kop koffie of diner.