De zon op je bol, de wind door je haren en enkel zwemkleding als dresscode – een dagje varen is de perfecte dag uit als jij van deze dingen houdt. Wanneer jij op zoek bent naar een leuke plek om dit te doen, is er geen plek beter dan de Loosdrechtse plassen. Dit unieke natuurgebied staat bij veel Nederlanders al bekend, maar is niet de toeristische trekpleister die bijvoorbeeld Giethoorn wel is. In deze blog vertellen we je meer over deze plek!

Waarom varen op de Loosdrechtse plassen?

Wanneer je de vraag krijgt om te gaan varen in Nederland, zijn de Loosdrechtse plassen waarschijnlijk niet de eerste plek die je te binnen schiet. Toch is dit een erg goede optie. Zoals we in de introductie ook al zeiden is deze plek nog niet heel bekend onder toeristen. Waar je in Giethoorn om de zo veel meter moet oppassen voor een botsing, is dit hier niet het geval. Hierdoor krijg je alle vrijheid om deze plassen te verkennen zoals jij wil. En dat is het waard, want er is hier enorm veel te verkennen! De Loosdrechtse plassen liggen aan verschillende natuurgebieden, waardoor jij je boot gemakkelijk aanmeert voor een wandeling. Natuurlijk hoeft dit niet, aangezien je ook gemakkelijk aanmeert bij een plaatsje, zoals Breukelen, Tienhoven of natuurlijk gewoon Loosdrecht zelf.

Hoe bereid je je voor op een dag varen?

Een dagje varen is natuurlijk erg leuk, maar wel enkel als jij de juiste voorbereidingen getroffen hebt. Vergeet de volgende onderdelen dus absoluut niet!

  • Snacks: een hele dag op een boot is leuk, maar wel als je ook af en toe wat kunt eten of drinken.
  • Zonnebrand: midden op het water is er geen schaduw, waardoor je gemakkelijk verbrandt als je geen zonnebrand meeneemt.
  • Zwemvesten: veiligheid is te allen tijde het belangrijkste op de boot. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor de aanwezigheid van zwemvesten jou altijd veilig houdt.
  • Plan je route: blindelings varen kan erg leuk zijn, maar als jij bepaalde punten absoluut zien wil, is het slim om vooraf je route te plannen en deze te volgen.

Boot huren

Ben jij enthousiast over dit dagje uit, maar beschik jij niet over een boot om dit mee uit te voeren? Geen probleem! Een boot huren in Loosdrecht is gemakkelijk te realiseren, waardoor jij slechts kosten maakt voor één dag. Je verkent de Loosdrechtse plassen precies zoals jij wilt, aangezien je nog steeds alle vrijheid hebt die een boot normaliter biedt. Boek jouw dagje weg gelijk!