Je jaarlijkse uitje met vrienden van vroeger zit er aan te komen en nu hebben ze het aan jou overgelaten om het uitje te organiseren. Maar het lijkt alsof jullie alle leuke trips al hebben gedaan, hoe kan je nu nog origineel zijn? Dit hoeft minder moeilijk te zijn dan het lijkt, denk bijvoorbeeld eens aan een escaperoom. In deze kamer leer je pas echt je vrienden kennen.

Wat is een escaperoom?

Het doel van een escaperoom is om met de groep, door middel van raadsels en puzzels te ontsnappen uit de kamer waarin je je bevindt. Vaak is de kamer vormgegeven aan de hand van een verhaal. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je het geheim van de familie Windesheim eerst moet ontrafelen, of dat je moet ontdekken wat er is gebeurd in de treincoupé waarin je opgesloten zit. Je kan de kwaliteiten van de groep inzetten om samen te werken en op deze manier uit de kamer te ontsnappen.

Hoogst gewaardeerde escaperoom

Één van de meest bekende en hoogst scorende escaperooms in Nederland is de Meisjeskamer in Bunschoten- Spakenburg. Deze kamer gaat over een weesmeisje wat meegenomen wordt door een vriendelijke man en haar vervolgens in deze kamer stopt, maar schijn bedriegt en deze man blijkt helemaal niet zo lief te zijn. Jij mag de vraag; “wat is het meisje overkomen?” gaan beantwoorden. Het is een beetje een enge kamer en het slagingspercentage is maar 54%, dus je zal goed je best moeten gaan doen om te ontsnappen.

Kortom, escaperooms nemen je mee naar een andere wereld en zitten boordevol avontuur. Stalen zenuwen zijn gewenst en vrienden met verschillende talenten zijn erg handig om de kans te vergroten dat je uit de kamer komt. Probeer het eens als uitje en wie weet zetten jij en je vrienden wel een snelheidsrecord neer.